Viva la vida Do Jardim Imbui, 2017 modell.

"Vida"

Denne damen er alt og litt til, hun har flere imponerende titler bak seg  hun er brasiliansk ch, pan ch, grand ch, grand pan ch. Hun har titler som beste juniortispe og beste tispe i eget hjemland, det er ikke verst!

 

Hennes halvbror ble world winner i Brno nå i 2021, og han fikk også 3 plass i best of breed!!! DET er jeve priser!!

 

Denne jenta er en bestemt dame som vet å vise deg hvordan en ekte championhund skal behandles. Hun skal bæres ned trapper, og opp igjen. Og opp i bilen. Ja, og ned igjen, selvsagt! Ja, det passer seg bare ikke for finere damer å løfte beina mer enn potehøyde!

Hun spiser når hun selv ønsker, og gjør fra seg når hun ønsker, på dertil egnet sted, selvsagt. Men det betyr ikke at det nødvendigvis må være ute hvis vi har brukt for langt tid med å lese hennes nådes tanker og ønsker. 

 

Denne damen er veldig tålerant med småbarn, vår sønn kan ligge å ruge på henne mens hun snorker på sofaen, og har ingen betenkeligheter med noen verdens ting. Hun er lik sin halvbror, vår Diesel, har som regel ett humør, og det er lykkelig. Tror enten at hun ikke vet hvordan man bjeffer, eller så er det bare slik at damer med slik klasse og elegance, bare ikke lager slike vulgære, primitive lyder!

Deilig med hunder som henne, blide og rolige og ukompliserte.

0 patella.

MPS clear.

Øyne ok.

Safira do Jardim Imbui, 2018 modell.

"Safira"

Denne vakre damen er både brasiliansk og panamerican champion, og hennes sønn ble reserve vinner i Brno!!

 

Safiras lynne er veldi bra. Hun er meget vennlig mot klåfingrede smågutter, og er generelt veldig rolig. Kan bjeffe litt når det går folk forbi, men ellers er hun stille helt til hun må ut, da kommer et bjeff. Veldig praktisk må jeg si.

Kjefter du på henne, spretter hun opp og legger seg ned foran deg, og ødelegger hele remsen du hadde planlagt. Hun roter rundt og liker ikke at ting er på stell, pledd og tepper bør være i fullstendig kaos før hun er fornøyd.

Veldig elegant frøken, hun spiser pent, sover pent (i kaos), og tigger ikke. Hadde alle hunder vært som Safira hadde hundehviskere hatt lite å gjøre.

0 patella.

MPS clear.

Øyne ok.

Jyvämäen Omega Zero Uno, 2019 modell.

"Diesel"; vår finske lykkepille.

Denne gutten er bare lykkelig, han elsker absolutt alt og alle, og blir hjerteknust hvis du sier nei til han, eller ber han gå fra deg og på plass.

Han er ekstremt spretten, er klønete og klumsete, har en kanonspenst i bakbena, men har absolutt ingen evner til i hoppe andre veier enn kjempehøyt rett opp, så å hoppe f.eks i sofaen er en utfordring.

Han elsker å sofe i armkroken din, på rygg, med alle 4 foter rett opp. Han er såklart meget ivrig når det er godbiter på gang, han lærer fort også, men det er mindre grasiøst.

Men det han mangler av ynde og eleganse, tar han igjen i barskhet!

Diesel the viking grynner i snø, peser når vi har fyr i ovnen og hopper ut i, eller ned fra, det meste uten å se etter landingsplass først. Bokstavelig talt. Han er alt-etende, og det spises fort. Som den vikingen han er, trenger han ikke tygge maten, det er bare å svelge! 

Denne gutten må man bare elske!

Men i ringen er han en show-off. Der flekser han muskler og traver så pent som om han aldri har gjort noe annet enn utstillingstrening! Der står han i ro når ho mor trenger det, så at denne hunden også skjønner alvoret når det gjelder, tviler jeg ikke på.

Han er ikke øyelyst enda pga corona, men er patellasjekket uten anmerkninger.

Han er norsk utstillingschampion, og har plasseringer som BIG3 og BIG4!!

 

MPS clear.

 

Livi'n on Love's Narnia, 2021 modell.

"Ronja"

Også hun har en meget pen stamtavle, hennes farfar er ingen andre enn Ybope do Jardim Imbui, den hannen som har vunnet "alt" i Brasil, sommeren 2021, og bare fortsetter å vinne utover høsten!!

Wow sier vi bare!!

Her har vi en kommende diva, dèt tviler jeg ikke på!

Ronja er en nydelig sjel. Hun elsker oss av hele sitt hjerte, og trives aller best under dyna vår. Blandt vår ellers rolige flokk, er dette bandelederen! Det er hun som varsler, det er hun som leder ann til tokt rundt tomta, og det er hun som hopper først når det er godbiter på gang. Man MÅ bli glad når man er sammens mer Ronja, hun er sjelepåfyll framfor alt annet! Meget oppvakt og lynende intelligent, denne jenta lever livet fullt ut, hele veien.

Ja, selv om det er Theodor som er vår sønns egen, er det likevel denne jenta han foretrekker å ha sammen med seg når det skal koses, det sier jo litt. 

Livi'n on love's Romeo, 2021 modell.

 

"Ulrik"

 

Sønn av selveste MDV Francis Drake do Jardim Imbui, som var på vinnerlaget som ble 3 best of breed!!

Denne gutten er en meget hyggelig ung gutt, i en alder av 9 mnd er han allerede blitt kraftig og har et flott uttrykk.

Veldig snill og god, begynner å få godt med selvtillit og er veldig leken av seg. 

Han bor hos sin forvert på landet, og lever livets glade dager som fungerende lykkepille for sin matmor der.

Arcticbrasileiro`s McDreamy 2021 modell.

"Theodor".

 

Endelig fikk vår sønn sin egen Theodor, et navn han har spart på i flere år.

Denne gutten er sønn av vår Vida og John Lennon do Jardim Imbui i Brasil!

McDreamy navnet fikk han fordi han oppfylte alt jeg ønsket meg når han kom, han er bare nydelig!

Han er nå 5 mnd, snill, vennlig, klønete, hengslete og rampete. Han er av og til lydig, av og til rampete, men for det meste...rampete, haha! Har allerede vært med å oppdra et valpekull, jeg lar valpene leke løse med flokken fra de er ca 6 uker, og de siste 2 ukene de bodde hjemme var Theo med de hver dag og lekte pent med de, og satte de forsiktig på plass hvis valpene ble for brutale, eller la seg sammen med de for en liten powernap. 

Jeg er iallefall meget stolt over denne karen, og jeg gleder meg til å se han som voksen om noen år!

Liker ikke pølser, men spiser gjerne tørre brødskorper, og han er som alle de andre brassene våre, langt over gjennomsnittet glad i sokkene våre. Lykke måles kun i hvor mange sokker du har samlet deg i senga di, er hans motto.